Rachelle van Gennip

Coach & Verloskundige

Over mij

Ik ben geboren in Maastricht, opgegroeid in Eijsden en woonachtig in Mesch.

In 2010 heb ik de opleiding ergotherapie afgerond. Vervolgens ben ik in 2014 afgestudeerd aan de Academie Verloskunde Maastricht. Na in Den Haag werkzaam te zijn geweest ben ik sinds 2016 met veel plezier als verloskundige werkzaam in Maastricht en Heuvelland.

In 2017 en 2020 mocht ik moeder worden van twee dochters. In 2021 heb ik helaas een miskraam gehad. Mijn werk als verloskundige maar ook mijn persoonlijk ervaring hebben ervoor gezorgd dat ik meer verdieping zocht rondom miskraambegeleiding. Inmiddels ben ik naast verloskundige ook gecertificeerd miskraamcoach bij miskraambegeleiding Nederland.

Veel vrouwen missen een goede begeleiding in de verwerking van hun verlies. Voor de omgeving en zorgverleners is het vaak moeilijk in deze begeleiding te voorzien. Miskraambegeleiding Zuid is de juiste plek voor ondersteuning in dit proces.

Graag help ik je om een volgende stap te zetten

Scholing / Gastspreker

Op zoek naar een spreker met betrekking tot het thema “verlies rondom zwangerschap?” Informeer naar de mogelijkheden en samen kijken wij naar een passend programma!

Voel je welkom om contact op te nemen, wat je vraag ook is.

In de media

In augustus 2022 werd ik gevraagd om mee te werken aan een artikel betreffende miskramen in Dagblad de Limburger. In het artikel komen een moeder, gynaecoloog en ikzelf aan het woord en tevens wordt er fijne achtergrondinformatie gegeven betreffende miskramen. Het artikel is toegankelijk voor abonnees. Klik hier om het stukje te lezen dat mijzelf betreft.

In juni 2022 werd ik gevraagd door CJG043 om me te werken aan een artikel.
CJG043, Centrum voor Jeugd en Gezin, is het online platform over opvoeden en opgroeien.

Klik hier om het artikel te lezen.